10+1 διασκεδαστικοί τρόποι για να κάψετε θερμίδες στις διακοπές σας

thermides-diakopes-ergobiology

(ΟΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΒΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΑΤΟΜΟ 70-75 ΚΙΛΩΝ)

Aν κάθεστε απλά στη ξαπλώστρα (50-60 θερμίδες/ώρα)

Είναι αυτό που σκέφτονται πολλοί άνθρωποι όταν φαντάζονται διακοπές. Παραθέτουμε αυτό ως σύγκριση με άλλες δραστηριότητες. Αυτές δεν είναι “έξτρα” θερμίδες: Είναι οι θερμίδες που θα κάψει το σώμα σας, χωρίς να κάνετε ουσιαστικά τίποτα. Αν όμως πίνετε και ένα κοκτέιλ παράλληλα, τότε σίγουρα αυτή η ισορροπία διαταράσσεται. Αντί γι’ αυτό, δοκιμάστε μία από τις παρακάτω διασκεδαστικές δραστηριότητες!

1.Χτίζοντας κάστρα στην άμμο  (100-120 θερμίδες/ώρα)

Ξυπνήστε το παιδί μέσα σας φτιάχνοντας κάστρα πιο μακριά από το νερό, έτσι ώστε να σκάβετε και να μεταφέρετε την άμμο σε μεγαλύτερη απόσταση, κάνοντας περισσότερες διαδρομές.

2.Ψάρεμα  (130-150 θερμίδες/ώρα)

Το ψάρεμα είναι για πολλούς μια χαλαρωτική δραστηριότητα. Αν και δεν θεωρείται άσκηση, σας κρατάει σε κίνηση, εάν προτιμήσετε να ψαρεύετε όρθιοι ή ακόμα καλύτερα να περπατάτε στην άκρη του νερού, ώστε να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Επιπλέον, εάν μπορείτε να φάτε τα ψάρια που πιάσατε, κάνετε ακόμα ένα καλό στην υγεία σας!

3.Παίζοντας φρίσμπι  (170-180 θερμίδες/ώρα)

Το φρίσμπι είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα που ενεργοποιεί τους ώμους, τα χέρια και τον κορμό σας, βελτιώνοντας ταυτόχρονα το συντονισμό χεριών και ματιών. Για να το κάνετε ακόμα πιο απαιτητικό, προσθέστε τρέξιμο ή άλμα για να πιάσετε το φρίσμπι. Για να γίνει ακόμα πιο δύσκολο, δοκιμάστε να πετάξετε το φρίσμπι με το μη κυρίαρχο χέρι σας. Αυτό θα κάνει το φίλο σας να τρέχει σαν τρελός για να το πιάσει.

4.Πηδώντας πάνω από τα κύματα  (300-350 θερμίδες/ώρα)

Ίσως ένα από τα πιο διασκεδαστικά πράγματα στην θάλασσα είναι το άλμα στα κύματα μιας και ενεργοποιεί όλους τους σημαντικούς μυς του κάτω μέρους του σώματος σας, βοηθώντας σας να βελτιώσετε δύναμη και ταχύτητα. Επιπλέον, το νερό ενεργεί ως πρόσθετη αντίσταση για μια ολοένα και μεγαλύτερη καύση θερμίδων.

5.Rafting (350-400 θερμίδες/ώρα)

Το rafting δεν είναι μόνο μια διασκεδαστική δραστηριότητα, αλλά ενεργοποιεί και τους μυς της πλάτης, του βραχίονα και των ώμων. Έντονη κωπηλασία σε ισχυρά ρέματα μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε ακόμα περισσότερες θερμίδες.

6.Ρακέτες (400-450 θερμίδες/ώρα)

Αυτό το διασκεδαστικό παιχνίδι ενεργοποιεί ολόκληρο το σώμα σας και συμβάλλει στη βελτίωση της ταχύτητας, της ευκινησίας και του συντονισμού των χεριών. Ένα βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι περιλαμβάνει κινήσεις υψηλής έντασης, που ακολουθούνται από ένα μικρό χρόνο ανάπαυσης, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως διαλειμματική προπόνηση – και ένας πολύ καλός τρόπος για να προπονήσετε την καρδιά και τους πνεύμονες, ενώ καίτε αρκετές θερμίδες.

7.Ποδηλασία (400-450 θερμίδες/ώρα)

Παρόλο που η ποδηλασία ίσως δεν φαίνεται να είναι μια καλή ιδέα για μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, είναι σίγουρα πιο διασκεδαστική από μια προπόνηση σε εσωτερικό χώρο. Βοηθάει στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και παρέχει σημαντικά καρδιαγγειακά οφέλη. Βγείτε λοιπόν να εξερευνήσετε νέους δρόμους με το ποδήλατό σας, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας άφθονο δροσερό νερό!

8.Κολύμπι  (500-600 θερμίδες/ώρα)

Η κολύμβηση είναι μία από τις καλύτερες και πιο ευχάριστες προπονήσεις, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος, ενισχύει την αντοχή και βοηθά να χάσετε λίπος.

9.Beach volley (550-600 θερμίδες/ώρα)

Το beach volley ενεργοποιεί τους γλουτούς, τον κορμό και τα πόδια σας. Όσο τρέχετε και κάνετε πλάγιες μετατοπίσεις ή άλματα και βουτάτε στην άμμο για να σώσετε τη μπάλα, τόσο βελτιώνετε σημαντικά την καρδιοαναπνευστική αντοχή σας. Όσα λιγότερα άτομα βρίσκονται στην ομάδα σας, τόσο καλύτερη και πιο έντονη είναι η προπόνησή σας, καθώς πρέπει να καλύψετε περισσότερο σημεία.

10.Περπάτημα στην παραλία (550-650 θερμίδες/ώρα)

Το περπάτημα στην άμμο απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια σε σχέση με το περπάτημα σε σκληρή επιφάνεια (δρόμος, τερέν, διάδρομος). Με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιούνται περισσότερες μυϊκές ομάδες. Περπατώντας με πιο αργό ρυθμό, ενώ τα πόδια σας βυθίζονται στην άμμο, απαιτεί περισσότερη προσπάθεια από το γρήγορο περπάτημα ή ακόμα και το τζόκινγκ. Ένα από τα βασικά οφέλη του περπατήματος σε μια παραλία είναι ότι θα «κάψετε» 20 έως 50 τοις εκατό περισσότερες θερμίδες, από ό,τι αν περπατούσατε με τον ίδιο ρυθμό σε μια σκληρή επιφάνεια.

11.Surfing ή SUP (600-700 θερμίδες/ώρα)

Είστε άτομο που λατρεύει την παραλία και αγαπά τονερό; Το surfing ή το SUP προορίζεται για εσάς! Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσετε την αντοχή και τη δύναμη. Ώρα να δαμάσετε τη θάλασσα!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση