Σχετικά με εμάς

Η επιστημονική ομάδα της ErgoΒiology ειδικεύεται στη ρύθμιση του μεταβολικού σας προφίλ, στην υιοθέτηση των κατάλληλων για σας διατροφικών προτύπων και στην ιδανική άσκηση για το σώμα σας και τις ιδιαίτερες ανάγκες του.

Δε χρειάζεται πλέον να αναρωτιέστε, αν ακολουθείτε το σωστό πρόγραμμα διατροφής και την κατάλληλη άσκηση για σας.

Το όραμά μας

Στην πολυετή μας εμπειρία και έχοντας βοηθήσει περισσότερους από 1000 ανθρώπους, διαπιστώσαμε οτι οι περισσότεροι από σας νιώθετε:

• μπερδεμένοι για το ποιο είναι το κατάλληλο διατροφικό σχήμα και ποιο είδος άσκησης θα σας βοηθήσει να πετύχετε το στόχο σας
• αποπροσανατολισμένοι από αντικρουόμενες πληροφορίες, οι οποίες αλλάζουν συνεχώς
• ταλαιπωρημένοι από τον αγώνα σας να χάσετε βάρος ή να αλλάξετε το σώμα σας, πολλές φορές μετά από προσπάθειες χρόνων.
Όραμά μας είναι να βοηθήσουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να ξεκινήσουν ένα ταξίδι αλλαγής προς την υλοποίηση των στόχων τους και να βρουν τη δική τους ισορροπία.

Η φιλοσοφία μας

 Η σχέση του ανθρώπου με την τροφή ξεκινάει από τη στιγμή που γεννιέται και είναι μια άρρηκτη σύνδεση σε όλη του τη ζωή, τόσο ως ανάγκη για επιβίωση όσο και σαν τρόπος έκφρασης πολλών συναισθημάτων, όπως θυμός, θλίψη, άγχος, απογοήτευση, πλήξη, αλλά και τρόπος διασκέδασης και κοινωνικοποίησης. Αυτή η σχέση για να είναι εποικοδομητική και ωφέλιμη για τον άνθρωπο, χρειάζεται ισορροπία και αρμονία.

Βασική αρχή της επιστημονικής μας προσέγγισης είναι η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με το ανθρώπινο σώμα, με στόχο πάντα την ενεργοποίηση της ικανότητας του οργανισμού να αυτορρυθμίζεται, αποκαθιστώντας την ομοιοστασία του.
Σημαντικός πυρήνας των συνεδριών είναι η ολιστική και εκπαιδευτική μας προσέγγιση, έτσι ώστε να βοηθήσει τον καθέναν απο σας:
• να προσπεράσει τα εμπόδια που είχε έως τωρα για να πετύχει τους στόχους του
• να έχει ένα προσαρμοσμένο πλάνο διατροφής και άσκησης, που λειτουργεί ειδικά για αυτόν
• να παρακολουθεί βήμα βήμα την πρόοδό του μέσα από μετρήσιμα αποτελέσματα (εργομετρικός-μεταβολικός έλεγχος, σωματομετρήσεις, βιοκινητικός έλεγχος)
• να έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, τα οποία μαθαίνει να τα πετυχαίνει συνεχώς με έναν βιώσιμο τρόπο και χωρίς ακρότητες

Στα πλαίσια της ολιστικής προσέγγισης, το κέντρο μας συνεργάζεται με ομάδα επιστημόνων υγείας που αποτελείται από ειδικό γιατρό παθολόγο, ορθοπεδικό, φυσιοθεραπευτή – χειροπράκτη και ψυχολόγο.

Τα βιογραφικά μας

Δρ. ΣΠΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

MSc, PhD Εργοφυσιολογίας – Καθηγητής Φ.Α.

Ο Σπανός Κων/νος αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδικότητα Άσκηση, Ευρωστία και Υγεία”. Είναι Διδάκτωρ (PhD) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Σχολή Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής) και απόφοιτος Μεταπτυχιακού (MSc) στον τομέα της Eργοφυσιολογίας & Προπονητικής, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Κατέχει επίσης δίπλωμα μετεκπαίδευσης στον σχεδιασμό και την επίβλεψη προγραμμάτων άσκησης για πρόληψη & λειτουργική διαχείριση μυοσκελετικών προβλημάτων (ΣΕΦΑΑ Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης).  Εργάζεται ως Εργοφυσιολόγος από το 2010, με ειδίκευση στη μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης καθώς και στην εργομετρική αξιολόγηση και τη μεταβολική αποκατάσταση. Είναι συνιδρυτής του Επιστημονικού κέντρου εργομέτρησης, διατροφής και άσκησης ErgoBiology. Αντικείμενο έρευνας, αποτελεί ο ανθρώπινος μεταβολισμός, η άσκηση και η μεγιστοποίηση
της αθλητικής επίδοσης, ενώ παράλληλα τα τελευταία έτη έχει εκπονήσει δημοσιευμένες ερευνητικές μελέτες τις οποίες έχει παρουσιάσει και σε διεθνή συνέδρια, αναφορικά με τους τομείς: Corporate wellness, αλλοστατικό φορτίο-stress και πρόληψη-αντιμετώπιση μέσω της άσκησης.
Από το 2011 έχει υπάρξει ενεργό μέλος:
  • της επιστημονικής ομάδας υποστήριξης αθλητών και ομάδων υψηλού επιπέδου (Εθνική Ελλάδος μπάσκετ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Αμύντας, Πρωτέας Βούλας, Απόλλωνας, Athletic Club Dafnis, tkd Jaguar κ.ά)
  • της ΕΛΕΡΓΑ (Ελληνική Εταιρεία Εργοσπιρομετρίας Άσκησης και Αποκατάστασης)
  • του ACSM (American College of Sports Medicine) και Exercise Is Medicine (GR).

ΛΙΑΝΙΔΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

BSc Dietetics, MSc Δημόσιας Υγείας

H Λιανίδη Βασιλική δραστηριοποιείται στον καινοτόμο τομέα του Health & Nutrition Coaching με ειδίκευση στην ανίχνευση και τη ρύθμιση μεταβολικών διαταραχών και νοσημάτων, καθώς και την εφαρμογή της επιστήμης της διατροφής για την προώθηση της αλλαγής της συμπεριφοράς σε σχέση με την υγεία.  Είναι συνιδρύτρια του Επιστημονικού κέντρου εργομέτρησης, διατροφής και άσκησης ErgoBiology.
Ολοκλήρωσε τις σπουδές της ως διατροφολόγος (BSc in dietetics, Coventry University) και συνέχισε την επιμόρφωση της, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στον τομέα της κλινικής διατροφής. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές είναι στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και της διατροφικής επιδημιολογίας (MSc in Public Health, European University Cyprus) με αντικείμενο έρευνας το Food Stress και την Παχυσαρκία.
Ως ειδικός διατροφής και δημόσιας υγείας, ειδικεύεται στη διατροφική επιδημιολογία και στη διαχείριση-αντιμετώπιση χρόνιων μεταβολικών δυσλειτουργιών, συμμετέχοντας σε πολυετή έρευνα παρακολουθώντας περιστατικά στους τομείς του Σακχαρώδους Διαβήτη, των μεταβολικών διαταραχών, της υπέρτασης και του μεταβολικού συνδρόμου.
Συμμετέχει ενεργά ως ομιλήτρια σε συνέδρια και ημερίδες με θέμα την αθλητική διατροφή και την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών-προτύπων ως μέσω πρόληψης και προαγωγής της υγείας (Lifestyle as medicine to prevent disease).

Επιστημονικοί Συνεργάτες

ΦΟΥΚΗ ΣΟΦΙΑ

BSc Διατροφής & Διαιτολογίας

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της ως διαιτολόγος – διατροφολόγος στο Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης, στο τμήμα διατροφής και διαιτολογίας και συνέχισε τις σπουδές της στον τομέα της κλινικής διατροφής, στο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει διεξάγει έρευνα για την διατροφική αντιμετώπιση της κυστικής ίνωσης. Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης, στο Σωτηρία, έχει συνθέσει εξειδικευμένα κλινικά διαιτολόγια, καλύπτοντας τις ξεχωριστές ανάγκες κάθε ανθρώπου.
Τέλος, συνεχίζει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα της κλινικής διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, και συμμετέχει ενεργά, σε διεθνή συνέδρια και σεμινάρια στον τομέα της υγείας και της διατροφής.