Εργομετρικός έλεγχος για παιδιά

To ErgoKids είναι ένα καινοτόμο σύστημα εργομέτρησης ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά (ηλικίας 7-14 ετών). Είναι προϊόν συνεργασίας της ιατρικής και αθλητικής επιστήμης και αποτελεί ένα πολύτιμο και ισχυρό εργαλείο στα χέρια των προπονητών, γυμναστών και γονιών. 

Σε ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον επικεντρωμένο στην επιτυχία, οι νεαροί αθλητές εκτίθενται σε μεγαλύτερη πίεση από ποτέ προσπαθώντας να συνδυάσουν αρμονικά τις αθλητικές, ακαδημαϊκές και οικογενειακές υποχρεώσεις τους. Αποτέλεσμα είναι οι νεαροί αθλητές να βρίσκονται στο επίκεντρο, με αυξανόμενες ανησυχίες τόσο για την σωματική όσο και τη συναισθηματική ανθεκτικότητα τους. Με τα προπονητικά μας προγράμματα για αθλητές παιδικής και εφηβικής ηλικίας, οι νέοι αθλητές διαθέτουν τα εργαλεία που χρειάζονται για να βελτιώσουν τη δύναμη, την αντοχή, την ταχύτητα, την ιδιοδεκτικότητα, την ευλυγισία και την ευελιξία. Τα προγράμματα αυτά περιλαμβάνουν εργομετρικούς ελέγχους, εξειδικευμένες και εξατομικευμένες οδηγίες διατροφής και αποκατάστασης, ψυχοκινητική αξιολόγηση για τη βελτίωση της συνολικής απόδοσης του νεαρού αθλητή

Η εργομετρική αξιολόγηση είναι σημαντική και απαραίτητη για την εξέλιξη ενός νεαρού αθλητή. Ο σκοπός των μετρήσεων είναι η συλλογή δεδομένων και σημαντικών πληροφοριών για τις βασικές παραμέτρους του αθλήματος, όπως η ταχύτητα, η ισχύς, η ευλυγισία, η αντοχή και η δύναμη. Αυτό θα βοηθήσει στον εντοπισμό των δυνατών σημείων και των αδυναμιών, σε σχέση με τις απαιτήσεις του αθλήματος και τη βιολογική ανάπτυξη του παιδιού.

Επιπρόσθετα, θα βοηθήσει στο να προσδιοριστεί με ακρίβεια ο κατάλληλος προπονητικός σχεδιασμός του νεαρού αθλητή, με στόχο:

Προστασία

την προστασία της υγείας του αθλητή

Ταλέντο

την ανάδειξη του αθλητικού ταλέντου

Απόδοση

τη μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης

Απώλεια Λίπους

την απώλεια λίπους και τη ρύθμιση του μεταβολισμού

Οι δοκιμασίες στις οποίες υποβάλλονται οι νεαροί αθλητές είναι οι κάτωθι:

 • Σωματομετρικά χαρακτηριστικά (ύψος, βάρος, ΒΜΙ, άνοιγμα χεριών, ύψος κορμού, σωματότυπος)
 • Λιπομέτρηση (% λίπους, % άλιπης μάζας, μυϊκή μάζα σε κιλά)
 • Κιναίσθηση
 • Αερόβια ικανότητα
 • Ευλυγισία κορμού και κάτω άκρων
 • Δύναμη κορμού και άνω άκρων
 • Ισχύς και ισορροπία κάτω άκρων (άλματα – CMJ,SJ, ιδιοδεκτικότητα)

Μάθετε τις αθλητικές δυνατότητες των παιδιών σας με ακρίβεια και ασφάλεια.

Πλεονεκτήματα και οφέλη της παραπάνω διαδικασίας

 • Προπόνηση

  Επιστημονικός σχεδιασμός της προπόνησης

 • Μεγιστοποίηση απόδοσης και πρόληψη τραυματισμών

  Προσαρμοσμένες προπονητικές επιβαρύνσεις για κάθε αθλητή με βάση τα χαρακτηριστικά του και τα αποτελέσματα των μετρήσεων, με στόχο τη μεγιστοποίηση της απόδοσης και την πρόληψη τραυματισμών.

 • Εξατομικευμένα προπονητικά προγράμματα

  Ειδικά εξατομικευμένα προπονητικά προγράμματα, βασισμένα στην προπονητική, χρονολογική και βιολογική ηλικία του παιδιού.

 • Βελτίωση τεχνικών γνώσεων

  Βελτίωση τεχνικών γνώσεων και προσόντων του προπονητή σχετικά με το αντικείμενο της προπονητικής επιστήμης.