Τοπική απώλεια λίπους μέσω διατροφής: Είναι εφικτή;

stoxeumeni-diaita-arthro

Τελικά υπάρχουν τέτοιες στοχευμένες διάιτες και πως λειτουργούν ;

Ο κάθε άνθρωπος γεννιέται με συγκεκριμένο αριθμό λιποκυττάρων και είναι προκαθορισμένο γενετικά σε μεγάλο βαθμό που θα κατανεμηθεί το λίπος του. Τα λιποκύτταρα που αποκτάει ο άνθρωπος κατά τη γέννησή του αυξάνονται σε αριθμό κατά την περίοδο της ανάπτυξης και μέχρι την ενηλικίωση, οπότε έχουν καθοριστεί σχεδόν εξ’ ολοκλήρου οι λιπο-αποθήκες στο σώμα. Από κει και πέρα σταματάει η αύξησή των λιποκυττάρων σε αριθμό, αλλά μπορεί να αυξηθούν σε μέγεθος όταν κανείς αυξήσει το βάρος του, με αποτέλεσμα να γίνονται υπερτροφικά.

Κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας για απώλεια βάρους και λίπους, τα λιποκύτταρα μειώνονται πάντα σε μέγεθος και ποτέ σε αριθμό και αυτό σημαίνει ότι οι αποθήκες λίπους του σώματος δεν αλλάζουν. Ο ίδιος ο οργανισμός ενεργοποιεί κατά την απώλεια εκείνα τα σημεία του σώματος όπου το λίπος έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση και πολύ λιγότερο άλλα σημεία που έχουν μειωμένη συγκέντρωση σε λίπος. Οποιαδήποτε, λοιπόν, μέθοδος ή δίαιτα και αν ακολουθήσει κανείς για να χάσει βάρος και να μειώσει το λίπος που έχει αποθηκεύσει, ο οργανισμός θα αντιδράσει με αυτόν τον τρόπο.

Επομένως, στοχευμένα διαιτητικά  προγράμματα για να χαθεί λίπος στην κοιλιά ή στα χέρια ή στα πόδια ή στην περιφέρεια δεν υπάρχουν. Ένας τρόπος να βοηθηθεί ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει έντονη συσσώρευση λίπους σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός του, είναι να συνδυάσει ένα σωστό διατροφικό πλάνο με κατάλληλο πρόγραμμα άσκησης που θα εστιάζει το ασκησιολόγιο στα σημεία που υπάρχει η έντονη κατανομή λίπους. 

Στην Ergobiology έχουμε δημιουργήσει το πρόγραμμα “Nutrirebalance Συνδυασμός Διατροφής και Άσκησης” το οποίο αποτελεί μια επιστημονικά ολοκληρωμένη και εξατομικευμένη προσέγγιση.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση