Μήπως οι δίαιτες αποτοξίνωσης προκαλούν τοξίνωση;

apotoxinwsh-meta-tis-giortes

Κάθε τέτοια εποχή, οι περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν τον καλύτερο τρόπο να αποτοξινωθούν από τις «αμαρτίες» των γιορτών. Τι σημαίνει όμως τελικά αποτοξίνωση και πώς μπορώ να την πετύχω;

Τι σημαίνει για τον οργανισμό αποτοξίνωση (detox);

Είναι οι μηχανισμοί αντίδρασης σε οποιαδήποτε μορφή στρες, συμπεριλαμβανομένου και του διατροφικού, και η κάθαρση του σώματος από ουσίες που είναι τοξικές και προκαλούν φλεγμονή.

Είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε ότι, δεν είναι μια ουσία ή ένας παράγοντας που αφορά την αποτοξίνωση (detox), αλλά αρκετοί μηχανισμοί και ένα πολύπλοκο σύστημα. Είναι μια διαδικασία που το σώμα είναι προγραμματισμένο να κάνει υπό φυσιολογικές συνθήκες, καθώς στρεσογόνοι παράγοντες επιδρούν καθημερινά σε αυτό και μέσω αυτής της διαδικασίας ο οργανισμός καταφέρνει να επιβιώνει ακόμα και σε πολύ αντίξοες συνθήκες.

Αν, λοιπόν, το παρακάνατε τις γιορτές με το φαγητό, τα γλυκά, το αλκοόλ, τα αναψυκτικά και οποιαδήποτε άλλη λιχουδιά, το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα, για να μπορέσει το σώμα σας να επανέλθει, είναι η αποχή από φαγητά που είναι πλούσια σε ζωικό λίπος και ζάχαρη και από το αλκοόλ.

Αντιοξειδωτικά και super foods

Όσα αντιοξειδωτικά και αν καταναλώνετε και όσα super foods και αν φάτε, αν δεν σταματήσετε να τρώτε γλυκά και λιπαρά φαγητά η κατάσταση δε θα αλλάξει σημαντικά.

Οι περισσότεροι ψάχνετε να βρείτε τον πιο πολύπλοκο και εξεζητημένο τρόπο για να πετύχετε αυτήν την περιβόητη αποτοξίνωση, όπως να βρείτε τα πιο περίεργα και δυσεύρετα βότανα, τα οποία χρησιμοποιείτε για πολύ λίγο και μετά τα αποθηκεύετε στο ντουλάπι σας. Δεν εφαρμόζετε, όμως, τον πιο θεμελιώδη κανόνα για τον οργανισμό: την πρόσληψη κατάλληλης ποσότητας νερού.

Το ιδιαίτερο και σούπερ αντιοξειδωτικό τσάι που βρήκατε στο διαδίκτυο, δε θα σας βοηθήσει, αν συνολικά μέσα στη μέρα σας δεν ενυδατώνετε σωστά τον οργανισμό σας.

Δε χρειάζεται να βρείτε όλα αυτά τα προϊόντα που υπόσχονται θαύματα και κοστίζουν στη τσέπη σας. Η ελληνική φύση είναι προικισμένη με πολλά και πλούσια φρούτα και λαχανικά που όταν καταναλώνονται στη εποχή τους και με τον σωστό τρόπο και συνδυασμό, καλύπτουν τις εκάστοτε ανάγκες του οργανισμού σε θρεπτικά συστατικά και τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά.

Καλά είναι και τα goji berries, αλλά εξίσου ωφέλιμη και πιο οικονομική είναι, για παράδειγμα, και η ελληνική σταφίδα.

Δεν χρειάζεται να είστε αφοριστικοί με τη διατροφή σας και να αφαιρείτε τα πάντα τρώγοντας μόνο φρούτα και λαχανικά. Η λέξη «κλειδί» για την αποτοξίνωση είναι «ισορροπία» των θρεπτικών συστατικών (καλών υδατανθράκων, πρωτεϊνών, καλών λιπαρών).

Μόνο τα φρούτα και τα λαχανικά, όσο υγιεινά και αν είναι, δεν καλύπτουν τις συνολικές ανάγκες του οργανισμού σας σε θρεπτικά συστατικά και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην λειτουργούν σωστά οι μηχανισμοί της αποτοξίνωσης.

Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του οργανισμού και προάγει τις διαδικασίες της αποτοξίνωσης, είναι η τακτική σωματική άσκηση. Αν τις ημέρες των γιορτών παραμελήσατε την άσκηση και η καθημερινότητά σας έγινε πιο νωχελική, μην καθυστερείτε να την εντάξετε ξανά στη ζωή σας.

Βασικές Αρχές Αποτοξίνωσης

Ξεκινήστε, λοιπόν, με αυτές τις «βασικές αρχές» για τον οργανισμό και βοηθήστε τον να αποτοξινωθεί:

• αποχή από ζάχαρη, αλκοόλ, λιπαρά

• πίνετε αρκετό νερό μέσα στην ημέρα

• αυξήστε τα φρούτα και τα λαχανικά και

• υιοθετήστε την άσκηση σε καθημερινή βάση

Για περαιτέρω πληροφορίες και στοχευμένα προγράμματα αποτοξίνωσης επικοινωνήστε μαζί μας στο 2114075630

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση