Το αρνητικό θερμιδικό ισοζύγιο οδηγεί σε αύξηση βάρους

άδειο πιάτο

Οι περισσότεροι άνθρωποι, ειδικά όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, επιλέγουν δίαιτες με βασικό και πολλές φορές με μοναδικό κριτήριο τη γρήγορη απώλεια βάρους. Αυτές τις δίαιτες «αστραπή», τις χαρακτηρίζει η πολύ χαμηλή θερμιδική πρόσληψη ημερησίως και αυτό σημαίνει, ότι θα πρέπει να υπομείνετε έντονη πείνα και στέρηση συγκριτικά με τις λιγότερο εντατικές δίαιτες.

Στην πραγματικότητα, οι ακραίες και στερητικές δίαιτες λειτουργούν ως «μπούμερανγκ». Επηρεάζουν αρνητικά τα ενεργειακά επίπεδα του οργανισμού και την ψυχική διάθεση, προκαλώντας εξάντληση και ατονία, ενώ επιβραδύνουν τον μεταβολικό ρυθμό και συνεπώς και την ταχύτητα απώλειας βάρους.

Πολλά ερευνητικά δεδομένα έχουν δείξει ότι όσοι ακολουθούν αυτές τις δίαιτες ξαναπαίρνουν όλα τα κιλά που έχασαν και σε αρκετές περιπτώσεις και περισσότερα από αυτά που έχασαν.

Το σωστό κριτήριο για να επιλέξουμε ένα διατροφικό πλάνο, δεν είναι η ταχύτητα απώλειας βάρους και οι θερμίδες, αλλά η ισορροπία των θρεπτικών συστατικών και η καλή ποιότητά τους. Αυτό σημαίνει, ότι θα πρέπει να καταναλώνετε μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων για να καλύψετε ένα ευρύ φάσμα των θρεπτικών συστατικών που έχει ανάγκη το σώμα σας. Ακόμα και αν καταφέρετε να χάσετε αρκετό βάρος με μια δίαιτα φτωχή σε θρεπτικότητα, το σώμα σας σύντομα θα επαναστατήσει και θα ανακτήσει το βάρος που “βίαια” έχασε.

Είναι σημαντικό οι επιλογές των τροφίμων να είναι εύγεστες και να σας αρέσουν για να μπορέσετε να τηρήσετε το πρόγραμμα της διατροφής σας και να το υιοθετήσετε και μετά την επίτευξη του στόχου σας, ώστε να έχετε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Οι δίαιτες με μονότονες επιλογές και έντονους τροφικούς περιορισμούς κουράζουν τόσο τον οργανισμό σας όσο και τον ψυχισμό σας, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να τις ακολουθείτε για χρονικό διάστημα που ευνοεί το στόχο σας.

Σκεφτείτε τι συνέβη την τελευταία φορά που ακολουθήσατε μια ακραία και περιοριστική δίαιτα! Καταφέρατε να χάσετε βάρος; Και αν ναι, για πόσο καιρό αντέξατε να την ακολουθήσετε, ώστε να διατηρήσετε αυτό το αποτέλεσμα;

Με το πρόγραμμα Nutrirebalance της ErgoBiology θα καταφέρετε να επιτύχετε το στόχο σας σωστά και χωρίς στερήσεις. Επιπλέον, θα εκπαιδευτείτε να αλλάξετε εκείνες τις συμπεριφορές που σας οδηγούν στις συνεχείς αυξομειώσεις βάρους και να διαχειρίζεστε τα εμπόδια που κάνουν το στόχο σας να φαντάζει ακατόρθωτος.

Θυμηθείτε, ότι το σωστό κριτήριο για μια δίαιτα δεν είναι η ταχύτητα που θα καταφέρετε να χάσετε τα περιττά σας κιλά, αλλά πως θα το καταφέρετε αναβαθμίζοντας την υγεία σας και έχοντας μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση