Θερμίδες, είναι απαραίτητο να τις υπολογίζουμε;

Calories

Είναι περιοριστικό να θεωρείτε την τροφή μόνο ως πηγή θερμίδων. Κάθε «διατροφική πράξη» είναι ικανή να τροποποιήσει την κατάσταση της υγείας σας, τη σύσταση του αίματος αλλά και ολόκληρου του οργανισμού.

Η τροφή που επιλέγετε να καταναλώσετε θα πρέπει να ανταποκρίνεται στην ανάγκη των κυττάρων σας σε θρεπτικά συστατικά. Κάθε μέρα, το σώμα προκειμένου να βγάλει εις πέρας τις ζωτικές του λειτουργίες, χρειάζεται θρεπτικές ουσίες με τη μορφή υδατανθράκων, πρωτεϊνών, λιπιδίων, νερού, καθώς και μετάλλων, βιταμινών και άλλων μορίων με «τροφοθεραπευτική» δράση.

Ο οργανισμός δεν αναγνωρίζει τρόφιμα, αλλά αυτές τις ουσίες που εμπεριέχονται στα τρόφιμα και μετά την διαδικασία της πέψης διοχετεύονται στην κυκλοφορία του αίματος, έτοιμες προς απορρόφηση για τη θρέψη των κυττάρων σας. Κάποιες από αυτές τις ουσίες έχουν θερμίδες, δηλαδή προσφέρουν στο οργανισμό μια συγκεκριμένη ποσότητα ενέργειας, η οποία χρησιμοποιείται από το σώμα ως καύσιμο για να μπορέσει να πραγματοποιήσει αυτές τις ζωτικές λειτουργίες αλλά και για να επιτελέσει τις καθημερινές του δραστηριότητες.

Κάθε φορά που τρώτε, λοιπόν, το αίμα και ολόκληρος ο οργανισμός υποβάλλονται σε έντονες μεταβολικές και ορμονικές αλλαγές που προσδιορίζουν την κατάσταση της υγείας σας και τη λειτουργική και αισθητική σας ευεξία, σε κάθε ηλικία.

Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να επιλέγετε με προσοχή τις τροφές που καταναλώνετε, με γνώμονα όχι μόνο τις θερμίδες που αποδίδουν, αλλά κυρίως τη θρεπτική αξία που μπορεί να σας παρέχουν ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Η διατροφή θα πρέπει να είναι συμβατή με το έντερο, καθώς και με το ορμονικό και μεταβολικό σας προφίλ.

Με μια επίσκεψη στην Ergobiology μπορείτε να ενημερωθείτε για το μεταβολικό σας προφίλ και πως θα προσδιορίσετε τις ανάγκες σας.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση