Η τροφή είναι θερμίδες ή πληροφορίες;

τροφή

Αν η τροφή ήταν μόνο θερμίδες, τα πράγματα θα ήταν πολύ απλά για όλους!

Αλλά το φαγητό μας δεν είναι μόνο θερμίδες ή ενέργεια. Αποτελεί για τον οργανισμό μας πληροφορία, η οποία αναβαθμίζει ή υποβαθμίζει τις βιολογικές μας λειτουργίες.

Σκεφτείτε το σαν έναν κώδικα, ο οποίος προγραμματίζει το “λογισμικό” σας. Ο σκληρός σας δίσκος είναι τα γονίδια και το λογισμικό σας είναι το πως τα γονίδια αυτά εκφράζονται ή όχι.

Η τροφή ρυθμίζει όχι μόνο τα γονίδιά σας αλλά και τις ορμόνες, όπως την ινσουλίνη, την τεστοστερόνη, τα οιστρογόνα και τις θυρεοειδικές ορμόνες.

Μεταβάλλει την βιοχημεία του εγκεφάλου παράγοντας είτε “ορμόνες ευχαρίστησης” ή μπορεί ακόμα να προκαλέσει και πρότυπα εθισμού. Με την τροφή που επιλέγετε ταΐζετε τα 100 τρισεκατομμύρια βακτήρια που ζουν μέσα σας και αναπτύσσετε τον πληθυσμό είτε των “καλών” ή των “κακών” μικροβίων.

Η τροφή μπορεί να προκαλέσει ή να σταματήσει τη φλεγμονή, να ενισχύσει ή να βλάψει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Προάγει τις πρώτες ύλες για την ανάπτυξη του μυϊκού σας συστήματος, για τα οστά, τον εγκέφαλο και κάθε σύστημα του οργανισμού σας.

Λοιπόν, εσείς τι θα φάτε σήμερα;