Πότε πρέπει να επισκεφθώ έναν διατροφολόγο;

Ο διατροφολόγος είναι ο ειδικός που ασχολείται με την επιστήμη της διατροφής και πως η τροφή επιδρά στον ανθρώπινο μεταβολισμό και τη θρέψη του οργανισμού, παρεμβαίνοντας με τον σχεδιασμό κατάλληλων διατροφικών προγραμμάτων.

Τι είναι ο διατροφολόγος

Ο κλινικός διαιτολόγος είναι ο διατροφολόγος που διαθέτει την κατάλληλη επιστημονική κατάρτιση να σχεδιάζει προγράμματα διατροφής για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, τα οποία χρήζουν ειδικής διατροφικής μεταχείρισης. 

Ο ρόλος του διατροφολόγου, όμως, δεν είναι μόνο η απώλεια βάρους, όπως πολλοί θεωρούν.

Θα ήταν καλό να επισκεφθείς έναν διατροφολόγο αν:

• αισθάνεσαι κόπωση και έλλειψη ενέργειας συχνά. Πιθανόν, να έχεις κάποια έλλειψη σε θρεπτικά συστατικά ή η διατροφή σου να είναι ελλιπής συγκριτικά με τις ανάγκες σου. Ο διατροφολόγος μπορεί να σχεδιάσει το κατάλληλο διατροφικό πλάνο για σένα.

• είσαι αθλητής ή προπονείσαι τακτικά. Η συχνή άσκηση επηρεάζει τον μεταβολισμό ποικιλοτρόπως και αυτό απαιτεί την κατάλληλη προσαρμογή στην πρόσληψη τροφής, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται ελλείψεις και μεταβολικά προβλήματα. Ο διατροφολόγος μπορεί να σε βοηθήσει με την κατάλληλη διατροφή να γίνει πιο αποτελεσματική η προπόνησή σου.

• έχεις γαστρεντερικές διαταραχές, όπως οισοφαγική παλινδρόμηση, δυσκοιλιότητα, κολίτιδα. Το πεπτικό σου σύστημα επηρεάζεται άμεσα από την διατροφή σου και ο διατροφολόγος είναι ο πιο κατάλληλος επιστήμονας να σε καθοδηγήσει σωστά ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.

• είσαι υπέρβαρος/παχύσαρκος και θέλεις να χάσεις κιλά ή αν είσαι λιποβαρής και θέλεις να πάρεις βάρος. Ο διατροφολόγος έχει τις γνώσεις και τα εργαλεία να σε βοηθήσει να το πετύχεις σωστά χωρίς να προκαλέσεις προβλήματα στην υγεία σου

• πρέπει να ρυθμίσεις προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τον μεταβολισμό, όπως διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα, υπερλιπιδαιμία, υπέρταση. 

Τι μπορούμε να κάνουμε για εσάς

H ErgoBiology δεν είναι ένα ακόμα διαιτολογικό γραφείο. Είναι επιστημονικό κέντρο, που μέσα από τις σημαντικές πληροφορίες των μετρήσεων του εργομετρικού ελέγχου και της σωματομέτρησης σε συνδυασμό με την κλινική συνέντευξη, σχεδιάζει προσωποποιημένα προγράμματα διατροφής, προσανατολισμένα στους προσωπικούς σου στόχους. 

Το πρόγραμμα διατροφής που παίρνεις στα χέρια σου είναι αποκλειστικά δικό σου και δεν συνταγογραφείται σε κανέναν άλλον. 

Το κέντρο μας απευθύνεται σε όλους:

• όσους θέλουν να φροντίσουν το σώμα τους για καλύτερη υγεία και μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής

• όσους χρειάζονται καθοδήγηση για να ρυθμίσουν μεταβολικούς δείκτες και

• όσους ταλαιπωρούνται με συνεχείς δίαιτες σε έναν φαύλο κύκλο στέρησης και πείνας, χωρίς τελικά να πετυχαίνουν τους στόχους τους μακροπρόθεσμα. 

Επαναπρογραμματίζοντας τον μεταβολισμό

Η φιλοσοφία μας δεν είναι να ακολουθήσεις ακόμα μια δίαιτα, αλλά να αναπτύξουμε μια μεταβολική ευελιξία: να επαναπρογραμματίσουμε το μεταβολισμό σου να διαχειρίζεται την τροφή πιο αποτελεσματικά. Εστιάζοντας στη ρύθμιση του μεταβολισμού και όχι στον περιορισμό τροφής για την απώλεια βάρους, το σώμα λειτουργεί καλύτερα, έχει περισσότερη ενέργεια και επιπρόσθετα αποτελεί μια βιώσιμη λύση για να διατηρήσεις τα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου.