Γιατί να ξεκινήσω personal training στο γυμναστήριο;

personal-training-γυμναστήριο

Τι πρόγραμμα πρέπει να ακολουθήσω στο γυμναστήριο

Η άσκηση είναι ένας από τους πιο σημαντικούς θετικούς παράγοντες για την υγεία μας. Επηρεάζει τον οργανισμό μας, τόσο μεταβολικά, όσο και μυοσκελετικά-ανατομικά. Ωστόσο, το ρητό «παν μέτρον άριστον» ισχύει και θα πρέπει να εφαρμόζεται και στην περίπτωση της εκγύμνασης σ’ ένα χώρο όπως το γυμναστήριο, όπως και το ότι «δεν κάνουν όλα για όλους». 

Δεν μπορούμε όλοι να κάνουμε τα πάντα. Σε πολλές περιπτώσεις, δεν ενδείκνυται, είτε για λόγους υγείας ή για λόγους δυνατοτήτων. Μια μορφή άσκησης που μπορεί κάποιον να τον βοηθάει και να τον βελτιώνει, για κάποιον άλλον μπορεί να αποδειχθεί έως και επιβλαβής. Δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής το οποίο να ταιριάζει σε όλα τα σώματα και να επιφέρει τα ίδια αποτελέσματα σε όλους.

Η επίδραση της γυμναστικής

Όταν το σώμα ασκείται και καλείται να παράγει έργο, επηρεάζεται ποικιλοτρόπως. Εκκρίνει διάφορες ορμόνες, οι οποίες επηρεάζουν σημαντικά μεταβολικούς δείκτες, τόσο κατά τη διάρκεια της προπόνησης όσο και 48 ώρες μετά από αυτήν. Ταυτόχρονα, το μυοσκελετικό μας σύστημα συμμετέχει πολύ ενεργά στην εκτέλεση των ασκήσεων και δέχεται συγκεκριμένα φορτία, που επηρεάζουν τόσο τους μύες και τα οστά μας όσο και το νευρικό μας σύστημα.  

Η σημασία του personal training

Η ένταση της προπόνησης, ο όγκος, η συχνότητα και η ακολουθία των ασκήσεων, καθώς και το διάλειμμα, η συχνότητα επανάληψης και η προοδευτικότητα των προπονήσεων παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στην απόδοση και την αποτελεσματικότητα της άσκησης όσο και στην προστασία και την προαγωγή της υγείας. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πετύχει σε έναν χώρο όπως είναι το γυμναστήριο με τον κατάλληλο εξοπλισμό και μέσα από προγράμματα personal training ή semi-personal training. Μόνο ο υπεύθυνος επιστήμονας της άσκησης είναι ο κατάλληλος να σε καθοδηγήσει στο καλύτερο προπονητικό πλάνο ανάλογα με τις μοναδικές ανάγκες και τους στόχους σου, αλλά κυρίως με ασφάλεια και χωρίς τραυματισμούς.

Τι μπορούμε να σου προσφέρουμε

Στην ErgoBiology μπορούμε να σου προσφέρουμε:

• εξειδικευμένα προγράμματα αερόβιας άσκησης, μέσα από μια πλήρη εργομετρική αξιολόγηση

προγράμματα ενδυνάμωσης και λειτουργικής προπόνησης, ειδικά σχεδιασμένα για σας και τους προσωπικούς σας στόχους

ασκησιοθεραπεία και πιλάτες, για όσους αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά προβλήματα και σαν στόχο έχουν να είναι πιο λειτουργικοί και να μειώσουν τα συμπτώματα πόνου στην καθημερινότητά τους

• συνδυασμό όλων των παραπάνω για όσους επιθυμούν να εντάξουν την άσκηση στην καθημερινότητά τους ολιστικά.